Vinterförvaring av båt
 
Det är alltid viktigt att tänka på vinterförvaring av din båt oavsett storlek, segelbåt eller motorbåt osv.
Det finns inte hur mycket bra platser som helst för vinterförvaring numera. Du konkurera nu med
husbilar, motorcyklar och husvagnar mm.

 
Nu är det snart dags att börja tänka på vinterförvaringen. Många har förvarar sin båt hemma på tomten eller på garageuppfarten. Det innebär en hel del arbete innan det är färdigt för säsongen med tvätt, presenningar som blåser sönder i stormen och djur som bygger bo under och kanske i båten. Att ölåta oss ta hand om din båt innebär att det blir inga prasslande presenningar eller fula ställningar att titta på hela vintern.
Våra lokaler är inhängnade med staket och säkrad med larm.Hos oss kan ni antingen stå inomhus eller utomhus, inhägnat på vårt område. Vi har idag plats för ca 40 inomhus-uppställningar och 80 utomhus. 

Boka din plats idag för att vara säker på att få plats!

Såväl sjö- som landförvaring kräver en del förberedelser! Du behöver göra båten redo för vinterhalvårets temperaturväxlingar, hårda vindar och snöfall. Även motor och rigg behöver rätt omvårdnad för att undvika skador. Glöm inte minst att vara före tjuven med att tömma båten på värdefull utrustning!  Ta upp båten för information om saker du bör göra direkt i samband med båtupptagning. Låter du båten ligga i sjön över vintern kan du ändå ha nytta av flera av artikelns tips!

Vintern ställer högre krav på dig som båtägare. För att säkerställa kommande säsongs båtturer är det viktigt att hålla båten under extra uppsikt och se till att den fri från snö och is, vilka i för stora mängder kan påverka flytförmågan.
 
Om du väljer att vinterförvara båten i sjön
Många båtägare låter båten ligga kvar i sjön under vinterhalvåret. Då slipper du allt arbete i samband med upptagning, men det betyder inte att du står sysslolös! Vid sjöförvaring behöver du ta hänsyn till ändring av vattenstånd, hårda vindar och möjlig isläggning. Glöm inte att se till båt och förtöjning med jämna mellanrum under vintersäsongen. När du ändå är ute, släng ett öga på grannbåten också! Äger du en aluminiumbåt, var särskilt noga med att se över dina offeranoder. Cirkulationspumpar, som ofta används för att hålla hamnar isfria, kan ge ifrån sig läckström som i sin tur kan korrodera aluminiumen.
 
Vinterkonservera utom- och inombordsmotorer
Vinterförvaring av motor går huvudsakligen ut på att skydda den från rost-och frysskador. Det är inte ovanligt att inombordsmotorn “glöms bort” och får frysskador. Läs på om hur just din motor ska tas hand om. Du kan låta ett varv sköta vinterkonserveringen och förvaring. Är du någorlunda händig klarar du det själv, men det kan ändå var bra att lämna in den till proffs något år så att den får en grundlig genomgång.
 
Ta hand om din motor så här:
Att inte ta hand om din motor under vintern kan bli en mycket dyr affär. Maringruppen är ett fullserviceföretag som utför alla arbeten på inombords- och/eller utombordsmotorn. Vinterservicen kan vara bättre att låta oss göra som är en auktoriserad verkstad med tanke på garantier. Kontrollera med försäkringsbolaget om motorn kan sitta kvar på båten under vintern innan du kontaktar oss för vinterförvaring.
• Förvara motorn torrt och välventilerat, det mår den bra av. Linda inte in den i presenningar eller fuktiga trasor!
• Häll glykolblandning i kylvattensystemet för att förhindra rostangrepp och hindra motorns värmeväxlare från att frysa sönder.
• Kontrollera om propellern behöver repareras eller bytas ut.
• Se till så det inte finns skräp eller vatten i bränsletanken. Fyll sedan tanken med mycket bränsle om möjligt för att förhindra kondens. 
  Undersök vilka rekommendationer som finns för just din motor och bränsletyp.
• Batterivård under lågsäsong
• Ta hand om ditt batteri för att öka dess hållbarhet och undvika problem till våren. Gör så här:
• Koppla bort och ladda batteriet om det ligger oanvänt i mer än en månad eller om det finns risk för att det utsätts för minusgrader.
• Kom ihåg att ett urladdat batteri klarar lägre temperaturer betydligt sämre än ett fulladdat.
• Stödladda batteriet någon gång under vinterperioden så att det inte helt laddar ut.
• Låter du batteriet vara kvar på båten kan du undvika urladdning genom att lossa den ena kabelskon.

Inomhusuppställning kostar 625 kr/kvm. 
Inkluderat är normal avspolning.I priset ingår inte vagn/vagga eller annan uppallningsmaterial.Miljöavgift tillkommer med 220 kr per båt. Minimum uppställning är 9 månader vilket debiteras direkt vid mottagning av er båt. Önskar ni hämta er båt innan den avtalade tidens utgång så kostar det 2 900 kr för att vi ska plocka ut den. Det sker ingen återbetalning för kvarvarande tid som är betald av er. Finansiering kan ordnas via Ecster eller Wasa Kredit.
 
Utomhusuppställning kostar 375 kr/kvm. 
Inkluderat är normal avspolning.I priset ingår inte vagn/vagga eller annan uppallningsmaterial.Miljöavgift tillkommer med 220 kr per båt. Minimum uppställning är 9 månader vilket debiteras direkt vid mottagning av er båt. Önskar ni hämta er båt innan den avtalade tidens utgång så kostar det 2 900 kr för att vi ska plocka ut den. Det sker ingen återbetalning för kvarvarande tid som är betald av er. Finansiering kan ordnas via Ecster eller Wasa Kredit.

Båtförsäkring för vinterhalvåret
Se till att din båtförsäkring skyddar din båt även under vinterförvaringen, oavsett om du förvarar båten i sjön eller på land. 
Vi utför service, bottenmålningar och allt annat som ni önskar få utfört på er båt, motor eller trailer. 
 
Kontakta oss för mera info på 0703-43 43 23 eller info@mg-oresund.se
 

Reparationer & Service av motorer
Vi utför reparationer och service på din båtmotor med professionella specialverktyg samt diagnosverktyg för din specifika båtmotor. Detta gäller både utombords- och inombordsmotorer samt el felsökning och lagning. Fasta priser för alla typer av felsökning.
 
Vi utför reparationer av skador på båt & motorer, även försäkringsskador
Oavsett vilken typ av skada din båt eller motor har så utför vi reparationer och lagningar Nav plats, gelcoat, plåt, stål, aluminium och glas. Vid behov utför vi även bärgningar och dykarbeten. Vi utför försäkringsarbeten åt samtliga försäkringsbolag. Vi monterar din utrustning och nya tillbehöR. Önskar du utrusta din båt med ny utrustning så hjälper vi dig med installation och montering av exempelvis navigationsutrustning, stereo, plotter, ankarspel, värmare, bogpropeller, etc.
 
Vinterförvaring, service och försäkringsskador
Vi erbjuder kompletta lösningar för vinterförvaring med service, tvätt, polering och bottenmålning av din båt. Vi kan hjälpa dig med upptagning att hämtning av din båt i din hemma hamn. Om du önskar så förvarar vi dina batterier i vårt batterihotell och kompletteringsladdar dem hela förvaringen. Motorer gör vi komplett  vinterförvaring på och ser till att de är i bästa kondition inför säsongsstarten.
 
Tvätt och polering
För att göra din båt mer attraktiv vid en försäljningen erbjuder vi tvätt, polering och rekonditionering av hela båten inkl. teak, kapell och dynor mm. Detsamma erbjuder vi inför nästa båtsäsong.
 
Båtvagn och båttrailers
Om du behöver en vagn till din nya eller gamla båt så har vi ett bra utbud att välja emellan.