Finansiering

Vi erbjuder dig möjligheten att finansiera ditt båtköp via våra samarbetspartners
- Ecster och Wasa Kredit.
Du kan idag belåna båten upp till 80% av köpeskillingen. När du köper din båt
via Maringruppen så sätts båten oftast som pant/säkerhet för lånet vilket gör att
det sällan behövs andra säkerheter för ditt båt- och motorköp.

Båtlånet är rörligt och kan därför lösaseller del-amorteras när helst du önskar det.

 

Låna till fritidsprodukter

Söker du lån för att finansiera en båt, mc, vattenskoter, båttrailer eller annan fritidsprodukt?

Då erbjuder vi dig lån med säkerhet, en så kallad avbetalning. För tillbehören kan du ansöka om ett lån utan säkerhet.

Lån med säkerhet
Vanligtvis används avbetalning för lån med säkerhet till fritidsprodukter. Avbetalning är en form av lån eller kreditköp. Istället för att betala för varan direkt vid köptillfället så delas betalningen upp i flera delbetalningar, som fördelas över en viss period. Vanligtvis tillkommer det ränta och avgifter. Vid en avbetalning betalar du som kund vanligtvis 20 procent av köpebeloppet kontant och kan låna upp till 80 procent av objektets värde.

Den produkt som du köper för pengarna blir sedan vår säkerhet. Vi som långivare har ett så kallat äganderättsförbehåll som innebär att äganderätten inte övergår till köparen förrän hela objektet eller varan är betald.
 
 
Lån utan säkerhet
Behöver du komplettera med t ex tillbehör till din fritidsprodukt? Då kan du ansöka om ett lån utan säkerhet. 

Du kan låna mellan 10 000 och 400 000 kr utan säkerhet. Det betyder att du inte behöver sätta något i säkerhet för lånet och kan använda pengarna till vad du vill. Det ger dig friheten att komplettera och köpa till saker när du vill och du har full kontroll över dina kostnader. 

Lånet betalas av månadsvis i den takt du önskar, upp till 15 år. Inga dolda avgifter.


 

Låna till olika typer av fritidsproukterHos Ecster kan du ansöka om ett lånelöfte för ett båt, båttrailer eller annat fritidslån. Det innebär att du får ett löfte på att låna upp till en viss summa pengar förutsatt att du har pengar för en kontantinstas för till exempel en båt.

Lånelöftet kan du sedan använda hos MARINGRUPPEN som Ecster samarbetar med. 

Hos våra s MARINGRUPPEN kan du ansöka om ett lån när du behöver låna till exempelvis en båt eller båttrailer etc.

Du kan även ansöka om lånelöfte direkt, som sedan kan användas hos någon av alla våra samarbetspartners. Lånelöftet är giltigt i en månad.
Om du har en delbetalning, kort eller konto hos oss är det även möjligt att ansöka om privatlån. Detta är ett lån utan säkerhet där du själv kan välja vad du vill använda det till. 

När du tecknar ett privatlån innebär det att en uppläggningsavgift debiteras för ditt lån ska läggas upp. Varje månad tillkommer en administrativ avgift samt ränta. 
 
För att kunna ansöka om privatlån så behöver du ha delbetalning, konto eller kort hos Ecster. Du behöver ha en stadigvarande inkomst och inga betalningsanmärkningar.